Kipinä kuukauden vinkit


Terveellisempi pizzapohja: 

Pizzapohja kaurajauhosta

Tarvitset:
2dl Kaurajauho + mantelijauho (esim 1dl kaurajauho + 1dl mantelijauho)
2dl Kaurahiutaleita
2tl Leivinjauhetta
3/4 Suolaa
1/2 dl Öljyä
2dl Maitoa

Valmistus:
1. Kuivat aineet sekaisin
2. Lisää rasva ja maito
3. Taputtele pellille ja täytä makusi mukaan
4. Paista 220-225° kunnes kypsää

Pizzapohja mantelijauhoista (Gluteeniton ja laktoositon vaihtoehto)

Tarvitset:
1 dl Mantelijauhoa
0,50 dl Psylliymia
2 rkl Kookosjauhoa
1 tl Valkosipulijauhetta
1 tl Suolaa
1 dl Lämmintä vettä
1 rkl Viinietikkaa
1 Kananmuna
pieni loraus Öljyä

Valmistus
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita sekaan vesi, etikka ja öljy.
3. Vatkaa muna ja lisää joukkoon.
4. Painele taikina leivinpaperille ja esipaista pohjaa 225 astetta noin 15 minuuttia.
5. Täytä ja laita uuniin kunnes täytteet ovat kypsyneet.

Täytteet voit valita makusi mukaan, huomaathan että pizzan voit myös tehdä ilman juustoa.

Kokeile myös näitä -


Kipinän valmentajien suosikki täytteitä ovat:

Reetta - Kanaa, paljon sipulia, paprikaa ja tonnikalaa. ”Teen pizzani välillä myös ilman juustoa”

Joonas - Katkarapuja, artisokkaa ja herkkusieniä. ”Kuuman pizzan päälle lisään vielä reilusti oreganoa ja pannulla oliiviöljyssä paistettua valkosipulia!”

Toni - ”Jotain lihaa siihen on ainakin tultava” Kinkkua, tomaattia, punasipulia ja jalapenoja

Juho - Kanaa, ananasta ja vuohenjuustoa ”Olen kyllä kaikkiruokainen joten täytteet vaihtelevat”